بهترین برند آسانسور دنیا و ایران کدام است؟

فاکتورهای انتخاب بهترین آسانسور چیست؟
اگر قصد خرید آسانسور دارید، بدون شک میخواهید بهترین برند موجود در بازار را انتخاب کنید. برندهای معتبر و باکیفیتی در سراسر جهان وجود دارند که برخی از آنها در ایران دارای نمایندگی هستند. آسانسورهایی که در بازار ایران موجودند، به صورت قطعات جداگانه فروخته میشوند و هر قطعه برند مخصوص به خود را دارد . برای مثال فرض کنید که شما می خواهید برای یک ساختمان تجاری 6 طبقه، بهترین آسانسور ممکن را تهیه کنید. موتور آسانسور، کابین آسانسور؛ درب کابین و طبقات، سیم بکسل و دهها قطعه زیر و درشت دیگر وجود دارند که باید برند و مدل هر کدام را انتخاب کنید. علاوه بر انتخاب نوع برند ایرانی یا وارداتی هر قطعه، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که باید آنها را در نظر بگیرید. نوع آسانسور انتخابی، ظرفیت مورد نیاز آسانسور با توجه به کاربری ساختمان، تعداد توقف و ایستگاه های آسانسور، تعداد درب و میزان اتوماتیک بودن آنها، تعداد ریل، متراژ سیم بکسل، متراژ تراول کابل و ... از جمله پارامترهایی هستند که برای داشتن بهترین آسانسور با بالاترین بازده؛ به آنها توجه کنید.
کلیه ی قطعات آسانسور از یک برند نیستند، برای مثال برندهای معتبر و با کیفیت موتور آسانسور، زیلابگ، آلبرتوساسی، هوبر، آرکل، مونتاناری و غیره هستند. اما برای درب آسانسور برندهای دیگری مانند یاران، توس، سپاهان، کلمان و غیره وجود دارد که از کیفیت قابل قبولی برخوردارند. اگر با قطعات آسانسور آشنایی ندارید؛ پیشنهاد می کنیم قبل از ادامه، مقالهی قطعات آسانسور و بررسی تخصصی اجزا را مطالعه کنید. راه دیگر انتخاب پکیجهای آسانسوری پیشنهادی شرکت هاست که معمولا در چندین دسته بندی اقتصادی و باکیفیت طبقه بندی می شوند و مشتریان میتوانند به صورت یکجا قطعات راه اندازی آسانسور را خریداری کنند. مزیت دیگر پکیجهای آسانسور اطمینان از سازگاری قطعات با یکدیگر است و همین موضوع کارایی نهایی آسانسور را تحت الشعاع قرار میدهد.
در ادامه بهترین برندهای آسانسور در ایران و سایر کشورها را بررسی خواهیم کرد.
بهترین آسانسور ایران و برندهای موجود در بازار
همانطور که گفته شد، آسانسورها در ایران به صورت قطعات جداگانه فروخته میشوند و هر قطعه برند مخصوص به خود را دارد. تولیدکنندگان متعددی در ایران مشغول به فعالیت هستند که قطعات باکیفیت و معتبری را ارائه می دهند.
آسانسور بهران، یک برند موفق در ایران و خاورمیانه
شرکت آسانسور و پله برقی بهران بیش از سه دهه است که با تولید و تامین کلیه قطعات آسانسور و پله برقی و به کارگیری نیروهای متخصص در این زمینه، توانسته است به عنوان قطب اصلی صنعت آسانسور و پله برقی در ایران و نیز در خاورمیانه شناخته شود. از نمونه کارهای موفق این شرکت می توان به برج تجارت جهانی تبریز، مجلس شورای اسلامی، مترو هشتگرد، برج آسمان بابلسر و مجتمع شمیران سنتر اشاره نمود. موتور گیربکس و گیرلس آسانسور، درب آسانسور، گاورنر ، فلکه هرزگرد ، فلکه کششی، قفل آسانسور، براکت ریل و وزنه تعادل نیز از محصولات تولیدی این کارخانه هستند.
علاوه بر فروش محصولات به صورت قطعه، پکیج های آسانسور نیز توسط برند بهران ارائه می شود که برای آسانسور با موتورخانه، آسانسورهای باری، آسانسور بدون موتورخانه ارائه می شود. این پکیج ها در سه گروه حرفه ای، کلاسیک و اقتصادی به بازار عرضه می گردد. قابلیت سرویس دهی سریع با توجه به موقعیت آسانسور در طبقات، باز شدن درب ها قبل از توقف کامل به منظور افزایش سرعت سرویس دهی، وجود سیستم نجات اضطراری، امکان برقراری ارتباط با سیستم مدیریت ساختمان و قابلیت تعریف کارت شناسایی از جمله ویژگی های آسانسورهای پکیج بهران می باشند.
مشاهده انواع موتورهای آسانسور بهران
برند اتوماتیک یاران، بهترین برند درب آسانسور
مجموعه اتوماتیک یاران، بزرگترین تولید کننده درب های تمام اتوماتیک آسانسور و موتور گیربکس است که در ایران طرفداران زیادی دارد و درب های تولیدی آن از بهترین برندهای موجود در بازار هستند. این تولیدی با عنوان شرکت آسانبر طوس یاران البرز عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی ایران و عضو اصلی سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران است و موفق به اخذ گواهینامه های متعددی شده است.
از نمونه محصولات پرطرفدار این برند می توان به درب تمام اتوماتیک تلسکوپی، درب تمام اتوماتیک سانترال، درب نیمه اتوماتیک و سلکوم پلاس اشاره نمود.
دیگر برندهای درب آسانسور موجود در بازار از جمله کلمان؛ توس، سپاهان و آریان سیستم رو نیز از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند و در کنار کیفیت، قیمت اقتصادی و مناسبی نیز دارند.
مشاهده انواع درب یاران
الکو، یک برند عالی برای موتور گیربکس ایرانی
کارخانه تولید موتور گیربکس آسانسور الکو نیز دارای متنوع ترین موتورهای گیربکس تولیدی در ایران است که برای محصولات خود 3 سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش ارائه میدهد. این برند توانسته است با تولید بیش از 200000 موتور و 20 عاملیت فروش فعال یکی از بهترین برندهای موتور آسانسور ایرانی باشد.
مشاهده انواع موتور الکو
داتیس و عصرنوین، بهترین برندها برای تابلوفرمان آسانسور
یکی دیگر از قطعات که برای داشتن بهترین آسانسور باید به آن توجه نمایید؛ تابلوفرمان آسانسور است. داتیس یک شرکت دانش بنیان است که تابلوفرمان های باکیفیت داخلی را روانه بازار می کند. این برند در سال 90 کارخانه داتیس را تاسیس کرد و در سال 92 با ورود محصول لایت به بازار جایگاه پیشروی بازار را کسب کرده است. داتیس در حال حاضر بیشترین سهم از بازار تابلو فرمان در ایران را دارد و دارای بیش از 100.000 محصول نصب شده است. گواهینامه های استاندارد: CE اروپا، EN81-1 ، ISO 9001 از دلایلی هستند که تابلوفرمان داتیس را متمایز و قابل اطمینان می کند.
مشاهده محصولات تابلو فرمان داتیس
از رقبای قدرتمند داتیس، می توان شرکت عصر نوین اشاره نمود. این مجموعه مهندسی در سالهای اخیر محصولات خود را در زمینهی تابلوفرمان آسانسور با برند های تجاری ثبت شده NETLIFT , QUICK و KAMPAK تولید و به بازار ارایه نموده است و یک رقیب جدی برای داتیس به شمار می رود.
مشاهده محصولات تابلو فرمان عصرنوین
بهترین برند آسانسورهای وارداتی موجود در ایران
همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، قطعات و اجزاء آسانسور از برندهای متفاوتی هستند. یکی از مهمترین و اصلیترین قطعات آسانسور که نقش مهمی در قیمت تمام شده ی آسانسور و کیفیت نهایی آن دارد، موتور آسانسور است. بهترین موتورهای دنیا متعلق به کشور ایتالیا هستند. این کشور میزبان بزرگترین و مدرن ترین تولیدکنندگان موتور آسانسور از جمله موتور آسانسور ساسی (یا همان آلبرتوساسی)، موتور سیکور، موتور هوبر، مونتاناری، موتور آسانسور ایتال ، موتور فیا و ... است که بهترین موتورهای آسانسور جهان را روانه بازار می کنند. سایر کشورها از جمله آلمان، ترکیه، اسپانیا و چین نیز در بازار بین المللیِ موتور آسانسور وارد رقابت شده اند و موتورهای باکیفیتی تولید می کنند که از بین آنها می توان به زیلابگ آلمان و آرکل ترکیه به عنوان بهترین برند موتور آسانسور اشاره نمود.
اگر می خواهید اطلاعات جامع و مقایسهی دقیق و تخصصی تری درباره ی برندهای موتورهای آسانسور بخوانید؛ مقاله بهترین موتور آسانسور را از دست ندهید.
بهترین برند آسانسور در دنیا
صنعت آسانسور هر روز در حال پیشرفت است. همانطور در مقالات قبل به این موضوع پرداختیم، رقابت برندهای مختلف آسانسور در حال حاضر رقابت بر سر تکنولوژی و فناوری های روز آسانسور است. در اینجا به 7 برند معروف و صاحب نام صنعت آسانسور اشاره میکنیم و در مورد هرکدام تاریخچه و سابقهای را ارائه خواهیم داد:
1. اتیس (Otis)
قدیمیترین شرکت تولید آسانسور دنیا، شرکت اتیس است که در سال 1853 در شهر نیویورک تاسیس شد. طبق ادعای خود شرکت اتیس، این برند بالاترین درآمد را در صنعت آسانسور در اختیار دارد. شرکت اتیس یک شرکت چند ملیتی است و بی شک میتوان از اتیس به عنوان مشهورترین شرکت تولیدی آسانسور در حال حاضر نام برد. 200 کشور در دنیا از خدمات اتیس استفاده میکنند. برخی از مشهورترین مکانهایی که مجهز به آسانسورهای اتیس میباشد عبارت است از:
- برج ایفل
- برج خلیفه
- برج CN
- مرکز تجارت جهانی
- ساختمان امپایر استیت
- برج دوقلوی پتروناس
- هتل دل کورنادو
- آسانسور پیزا
- برج اسکایلون
- برج وحشت دیزنی
2. میتسوبیشی الکتریک (Mitsubixhi Electric)
رکورد تولید بلندترین، سریعترین و آسانترین آسانسور در جهان متعلق به شرکت میتسوبیشی الکتریک است. میتسوبیشی در سال 1921 در توکیو فعالیت خود را آغاز نمود. نقطه عطف شرکت میتسوبیشی دارا بودن قویترین سرویسدهی آسانسور است که باعث شده است این شرکت در رتبهی دوم بهترین شرکتهای آسانسور جهان قرار بگیرد. در سال 1980 شرکت میتسوبیشی نخستین اینورترهای VVVF را تولید نمود. نصب آسانسور پرسرعت میتسوبیشی در برج یوکوهاما باعث شد که این آسانسور تا سال 2004 رکورد سریع ترین آسانسور دنیا را در اختیار داشته باشد. این شرکت 120 هزار کارمند دارد که به نوبهی خود رقم بسیار چشمگیری است.

3. شیندلر (Schindler)
شیندلر نیز همچون اتیس یکی از شرکتهای سابقهدار و قدیمی در صنعت آسانسور است. سال تاسیس این شرکت 1874 است. محل تاسیس این شرکت در سوئیس بوده ولی در حال حاضر دفتر مرکزی آن در نیوجرسی آمریکا واقع شده است. به دلیل دارا بودن 1000 مکان در سراسر دنیا، شرکت شیندلر در زمرهی بزرگترین شرکتها از نظر وسعت و پهناوری است. تعداد کارکنان شیندلر 56 هزار نفر است.
شیندلر یکی از قدیمی ترین شرکت های حاضر در صنعت آسانسور ایران است که تا کنون در حال فعالیت می باشد.
4. کونه (Kone)
شرکت کونه کار خود را 107 سال پیش در شهر هلسینکی فنلاند شروع کرد. ساختمان مرکزی شرکت کونه در شهر اسپو قرار دارد. کونه در زبان فنلاندی به معنی دستگاه یا ماشین است. یکی از مواردی که باعث معروفیت شرکت کونه شده است، ارائه راهحلهای عالی و کاربردی برای حل مشکلات پیچدهی مهندسی در زمینه آسانسور است. شرکت کونه 52 هزار کارمند در سراسر دنیا دارد. در حال حاضر شرکت کونه دارای 800 شعبه در 40 کشور جهان است. آسانسور پانورامیک برج لیدن هال لندن یکی از آسانسورهای کونه فنلاند میباشد که در 39 ثانیه فاصلهی نخستین طبقه تا طبقه 45 آنرا طی میکند.
5. تیسن کروپ (ThyssenKrupp)
این شرکت آلمانی در 1999 تاسیس شده است. حوزهی فعالیت این شرکت علاوه بر آسانسور شامل پله برقی و پیادهروهای متحرک نیز میشود. این شرکت چند ملیتی از نظر وسعت و رشد اقتصادی در جایگاه بسیار رفیعی قرار دارد. کافیست تنها به تعداد کارمندهای این شرکت در کشور اسپانیا دقت شود تا بتوان از درآمد بالای این شرکت مطلع شد. این شرکت تنها در اسپانیا 55 هزار نفر کارمند دارد.
تیسن کروپ دارای 670 شعبه در سراسر دنیا میباشد.
6. فوجی تک (Fujitec)
شرکت فوجی پس از میتسوبیشی، دومین شرکت برتر ژاپن در تولید و ساخت آسانسور است. سال تاسیس این شرکت به 1948 برمیگردد و تعداد کارمندهای آن 8 هزار نفر است. این شرکت در کشورهای مختلفی همچون چین، کره جنوبی، هند، سنگاپور، آمریکا و.. فعالیت دارد.
7. هیتاچی (Hitachi)
هیتاچی در سال 1924 در توکیو تاسیس شد. بیشترین درآمد برند هیتاچی از صنعت آسانسور حاصل میشود. یکی از رکوردهای این شرکت آسانسور در یکی از بلندترین برجهای جهان به ارتفاع 213 متر از سطح زمین میباشد. تعداد کارکنان شرکت هیتاچی در حدود 389 هزار نفر است.

بهترین برند آسانسور در ایران
در ایران نیز شرکتها و برندهای مختلفی در حوزه آسانسور در حال فعالیت میباشند که شاید انتخاب بهترین برند آسانسور در ایران را کمی دشوار کند. به همین منظور برای شناخت بهترین شرکت آسانسور در حال حاضر ایران بایستی گذری به تاریخچهی صنعت آسانسور در ایران داشته باشیم.
تاریخچه صنعت آسانسور در ایران
در دوران حکومت پهلوی دوم و از سال 1335 صنعت آسانسور در ایران به شکوفایی رسید. در سال 1345 اولین کارگاه درب و کابین آسانسور با الگو گرفتن از شرکتهای اروپایی در ایران راهاندازی شد. اولین کارخانه تولید آسانسور به نام شیندلر در سال 1353 در قزوین مورد بهره برداری قرار گرفت. از شرکت شیندلر به عنوان مادر صنعت آسانسور در ایران نام برده میشود. همزمان با شیندلر، شرکت تسلا نیز وارد بازار تولید قطعات آسانسور در ایران شد. در سال 1354 تحت لیسانس هاوس آلمان کارخانهای برای تولید آسانسور و پله برقی در ابهر شروع به فعالیت نمود. در همین برههی زمانی شرکت اتیس آمریکا نیز برای ورود به صنعت آسانسور ایران، اقدام به برنامهریزی جهت ساخت کارخانه در ساوه نمود. در سال 1355 نیز شرکت ایرانی امبریا تحت لیسانس اسپانیا در رشت تاسیس شد. رشد و شکوفایی صنعت آسانسور تا پیش از انقلاب منجر به تاسیس بیش از 30 شرکت و کارخانه در ایران شد. پس از انقلاب و خروج کارشناسان خارجی و تحریم ایران رکود در صنعت آسانسور رخ داد. به عنوان مثال برند شیندلر با ملی شدن بانکها توسط وزارت مسکن و شهرسازی دولتی میشود. در همین راستا شرکت آسانسور و پله برقی ایران تعطیل میشود. پروژه اتیس مصادره میشود. بانک صنعت و معدن ادارهی شرکت ایران امبریا را بر عهده میگیرد. صنعت آسانسورسازی و سرمایه گذاری خارجی در آن به نقطهی پایانی خود در ایران میرسد. پس از 8 سال جنگ تحمیلی، ساختمانسازی دوباره جان تازه ای میگیرد و صنعت آسانسور نیز شروع به رشد میکند. تمامی شرکتهای پیش از انقلاب دیگر در ایران حضور نداشتند به جز یک شرکت، و آن هم شیندلر و تحت لیسانیس شیندلر سوئیس.

شرکت های آسانسور فعال در ایران
با گذشت زمان و کم شدن برخی از تحریمها، بسیاری از شرکتهای خارجی دوباره اقدام به فعالیت در بازار ایران نمودند. بسیاری از این شرکتها هرچند بصورت مستقیم وارد بازار آسانسور ایران نشدهاند اما از طریق زیرمجموعههای خود در بازار آسانسور ایران فعالیت گستردهای را آغاز نمودند. به عنوان مثال شرکت چند ملیتی اتیس دوباره فعالیت خود را در ایران از سر گرفت. بطورکلی شرکتهای آسانسور در ایران باید گواهی و پروانهی عضویت در سندیکای آسانسور را داشته باشند. همچنین باید از سوی وزارت صنعت و معدن مجوزهای مربوط به تولید و ساخت آسانسور را کسب کرده باشند.
بلندترین ساختمان ایران که خود به عنوان 6امین برج مخابراتی دنیا محسوب میشود برج میلاد است. ارتفاع این برج 435 متر بوده که در آن 4 آسانسور با ظرفیت21 نفر به کار گرفته شده است. آسانسور و پله برقی برج میلاد توسط شرکت شیندلر نصب و راه اندازی شده است.
کدام برند آسانسور را انتخاب کنیم؟
در انتخاب آسانسور و برند سازندهی آن باید به نکات مهمی توجه نمود. چرا که انتخاب آسانسور برای موقعیتها و کاربردهای مختلف ممکن است در انتخاب برند سازندهی آن نیز تاثیر بگذارد. برخی از این نکات شامل موارد زیر میشود:
- شرایط آب و هوایی از قبیل نوع رطوبت، سرمایش و گرمایش محیط، گرد و غبار و ...
- مکان نصب آسانسور و کارایی آن همچون کارایی باربری، نفربری، بیمارستانی و ...
- سازگاری قطعات و تجهیزات با نوع آب و هوا و نوع کاربری آسانسور
- توجه به نوع طراحی ساختمان و محل قرارگیری آسانسور در آن به عنوان مثال آسانسور هیدرولیک، کششی و ...
در انتخاب آسانسور باید سابقهی شرکت ارائهدهندهی آسانسور بررسی شود. یکی از مهمترین نکات در خرید آسانسور از شرکتهای مختلف، داشتن تاییدیه استاندارد آسانسور از سازمانهای مربوطه میباشد. بسیاری از ساختمانها به دلیل استاندارد نبودن آسانسور گواهی پایان کار نمیگیرند و باعث ضرر رساندن به پیمانکار میشود. پس دقت در انتخاب شرکت ارائهدهنده ی آسانسور بسیار حائز اهمیت است. البته نگران نباشید اگر شما هم مانند افراد بسیاری که به گروه بازرگانی کلمان مراجعه میکنند در انتخاب آسانسور و خرید آسانسور و همچنین شرکت آن دچار سردرگمی هستید، میتوانید با گروه پشتیبانی کلمان تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان کلمان بهرهمند شوید.
تجربه ی خود را در خرید و انتخاب بهترین آسانسور با ما در میان بگذارید. به نظر شما بهترین برند بازار ایران در صنعت آسانسور کدام است؟
چنانچه نیاز به مشاوره رایگان پیش از خرید دارید می توانید با شماره ۳۸۰۸ – ۰۷۱ تماس حاصل نموده و با متخصصان کلمان در ارتباط باشید.
دیدگاه شما