آسانسور و جدیدترین اخبار فناوری و تکنولوژی

از سال 2017 تا به اکنون شاهد رشد چشم‌گیری در صنعت آسانسور (Elevator Industry) و ساخت نوآوری های جدید در حوزه ی آسانسور بوده ایم. می‌توان گفت با اختراع این فناوری‌ها و استفاده از نوآوری‌های جدید، عملکرد آسانسور و نحوه ی سرویس دهی آن دچار تغییر و دگرگونی شده است. نمونه‌ای از این فناوری‌های جدید را می‌توان آسانسور سبز یا آسانسور اینترنتی دانست. هرکدام از این تکنولوژی‌ها برای مکان یا موقعیت خاصی استفاده می شوند. البته به مرور زمان باید شاهد فراگیری و ضرورت وجود برخی از این تکنولوژی ها در آسانسورهای دنیا بود. کلمان قصد دارد در این صفحه مروری بر مهم‌ترین نوآوری و فناوری‌های حوزه‌ی آسانسور داشته باشد. با کلمان همراه شوید.

تکنولوژی آسانسور های هوشمند

شاید نام گوشی هوشمند یا تلویزیون هوشمند به گوش شما خورده است، اما فکر میکنم که آسانسور هوشمند برای شما تازگی داشته باشد. همانطور که در مقالات پیشین اشاره کردیم، سیستم ترمز و ایمنی آسانسور از قسمت های مهم و حیاتی آسانسور است. از آنجایی که ارتفاع آسمان‌خراش‌ها به صورت چشم‌گیری در حال افزایش است، برای ایمنی و سلامت مسافران تولید‌کنندگان آسانسور می‌توانند با استفاده از این تکنولوژی تنظیمات جدیدی را در سیستم آسانسور اعمال کنند.  آسانسورهای هوشمند را می‌توان موج جدید پیشرفت در صنعت آسانسور دانست. در آسانسورهای هوشمند وقتی شخصی دکمه مقصد را فشار می‌دهد، یک نشانگر سریع‌ترین کابین آسانسوری که می‌تواند او را به مقصد برساند را نشان می‌دهد. به وسیله‌ی این قابلیت می‌توان ترافیک جابه‌جایی مسافران را در ساختمان‌های شلوغ و به ویژه زمان‌های پرترافیک کنترل کرد. همچنین این آسانسورها را می‌توان برنامه‌ریزی کرد تا در ساعت‌های مختلف روز، عملکردهای متفاوتی داشته باشند. به گفته‌ی BusinessWire در 8 سال آینده باید شاهد رشد 12.7% حضور آسانسورهای هوشمند در فروشگاه های آسانسور باشیم. انتظار می‌رود که بازار جهانی آسانسورهای هوشمند به دلیل شکوفایی ساخت و ساز و رشد جدی در صنعت املاک و مستغلات، در بین سال‌های 2017 تا 2025 به رشد و پیشرفت قابل توجه‌ای دست پیدا کند. شهرنشینی و افزایش تعداد واحدهای مسکونی جدید در شهرها، بخش املاک و مستغلات را رقابتی کرده است. سازندگان و پیمانکاران در حال ارائه پروژ‌ه‌های جدید هستند و به عنوان بخشی از امکانات و آپشن‌های ساختمان، آسانسور هوشمند را ارائه می دهند.

آسانسورهای هوشمند در صنعت آسانسورتکنولوژی آسانسور های اینترنتی

ارتباطات، آینده‌ی صنعت آسانسور است. طولی نخواهد کشید که آسانسورهای اینترنتی متداول و رایج شوند. در حال حاضر یک شرکت پیشرو در تکنولوژی اقدام به نصب این نوع آسانسورها نموده است. طبق گفته TechCo این تکنولوژی به هنگام بروز خطا یا ارور در قسمت‌های مختلف آسانسور، به شرکت نصاب یا سرویس‌کار یک سری هشدار خواهد فرستاد. همین موضوع باعث کاهش ریسک خطر و خرابی‌ها در آسانسور و همچنین باعث کاهش هزینه و زمان جهت سرویس یا تعمیر آسانسور می‌شود. سنسورهای کار شده در این آسانسور داده و اطلاعات مربوط به کارکرد آسانسور را جمع آوری می‌کنند و سپس درون پلتفرم  Cloud به پردازش اطلاعات پرداخته و زمان تعمیرات و سرویس آسانسور را اعلام می‌کنند. با استفاده از این تکنولوژی تعمیرکار آسانسور قبل از هرگونه خرابی در آسانسور اقدام به سرویس آسانسور می‌کند. علاوه بر این مزایا، شرکت سازنده و نصب کننده آسانسور می‌تواند خدماتی را از راه دور ارائه کند که کاهش در هزینه‌ها و زمان را در پی دارد.

تا به حال فکر کردید چرا آسانسور نیاز به سرویس دارد؟ برای پاسخ مقاله ی آموزش سرویس و نگهداری آسانسور را دنبال کنید.

فناوری تشخیص واقعیت مجازی

این تکنولوژی HoloLens نام دارد. با همکاری شرکت مایکروسافت، سازنده‌ی آسانسور یک عینک و هدست واقعیت مجازی را برای سیستم آسانسور خود تولید خواهد کرد. با کمک این هدست تعمیر و سرویس آسانسور دچار دگرگونی خواهد شد. تعمیرکار آسانسور بدون نیاز به ورود به چاه یا چاهک آسانسور یا حتی آویزان شدن در قسمت‌های مختلف، می‌تواند محل خرابی و خطا را به راحتی تشخیص بدهد. زمانی که تعمیرکار عینک را بر روی چشم خود قرار می‌دهد، می‌تواند با حرکت دست به قسمت‌های مختلف آسانسور نزدیک شود و به بررسی و بازبینی قطعات و تجهیزات مختلف بپردازد. همچنین سرویس کار می‌تواند با گسترش زاویه دید، به راحتی به اجزای دور آسانسور همچون موتور آسانسور دسترسی پیدا کند.

تکنولوژی HoloLens یا تشخیص واقعیت مجازی در آسانسوررشد و کاربری بیشتر آسانسورهای سبز

طراحی و ساخت و ساز آسمان‌خراش‌ها و ساختمان‌ها به گونه ای در حال حرکت است که به کاهش مصرف انرژی منجر می‌شود. صنعت آسانسور نیز در این طراحی‌ها مستثنا نبوده است. اما سوال این است که چگونه آسانسوری را می توان آسانسور سبز دانست؟ این طراحی نه تنها شامل کاهش مصرف انرژی بلکه به مواد، فرایندها و فناوری‌های مورد استفاده، رنگ‌های داخلی، کفپوش‌ها، کنترل پنل‌ها، روشنایی و سیستم‌های HVAC را نیز دربر می گیرد. برخی از عناصر و تجهیزات آسانسور سبز عبارت است از:

  • فناوری موتورهای بدون نیاز به موتورخانه (MRL) که در آن موتور در چاه آسانسور نصب می‌شود.
  • طراحی گیرلس کششی که تا 80 درصد انرژی کمتری نسبت به بالابر هیدرولیکی مصرف می‌کنند.
  • سیستم‌های درایو در تابلو فرمان آسانسور که انرژی را بازیابی و دوباره تولید می‌کند.
  • سیستم کنترل دقیق ترافیک برای آسانسورهایی که تعداد مسافر یا ظرفیت کمتری دارند.
  • سیستم کامیپوتری که جابه‌جایی‌های کم مسافر را کاهش می‌دهد.
  • سنسور و نرم افزارهای داخل کابین آسانسور که هنگاه خالی بودن آسانسور چراغ‌ها، تهویه، موسیقی و فیلم را خاموش و غیرفعال می‌کند.
  • نرم افزار کنترل مقصد که درخواست‌های توقف آسانسور را مدیریت می‌کند. با این فناوری کاهش توقف‌ها و حتی ایستگاه‌های ساختمان امکان پذیر می شود.

تکنولوژی کنترل مقصد در آسانسور

در این فناوری درخواست آسانسور دیگر با فشار دادن شستی طبقات و انتظار کشیدن همراه نخواهد بود. بر اساس گفته‌ی Elevator Today مدیران ساختمان‌ها می‌توانند بصورت هوشمند مسافران را برای آسانسور گروه بندی کنند. این گروه‌بندی باعث می‌شود مسافران با سرعت بیشتری به مقاصد خود برسند و ترافیک مسافران را در زمان‌های مختلف مدیریت کرد. همچنین با کمک این تکنولوژی می‌توان شستی های طبقات و کابین آسانسور را شخصی ساز نمود. با این فناوری می‌توان از راه دور همه نقاط ساختمان را مدیریت کرد و آسانسور را در زمان‌های مختلف به ایستگاه‌های پر ترافیک و شلوغ تر اختصاص داد.

برای آشنایی با مغز متفکر آسانسور، نیم نگاهی به مقاله ی انواع تابلو برق آسانسور بیندازید.

سریع ترین آسانسور دنیا

شهرهای مختلف برای داشتن بزرگترین آسمان خراش پیوسته در حال رقابت هستند. به همین دلیل رقابتی به منظور داشتن سریع‌ترین آسانسور برای این آسمان خراش‌ها در حال وقوع است. بر این اساس برج شانگ‌های، سه رکورد جهانی گینس برای آسانسور را در اختیار دارد. این رکورد‌ها شامل بلندترین آسانسور در ساختمان، سریع آسانسور و داشتن سریع‌ترین آسانسورهای دوقلو در جهان است. آسانسور شانگ‌های با سرعتی معادل 67 فوت برثانیه حرکت می‌کند. آسانسور برج گوانژو CTF فاصله بین طبقات همکف تا 95 را در 45 ثانیه طی می‌کند. در این میان نباید از برج خلیفه جده غافل شد. برج خلیفه در سال 2019 به بلندترین ساختمان جهان تبدیل شده است. در آسانسورهای این برج از فناوری UltroRope استفاده شده است. این کابل‌ها از جنس فیبر کربنی بوده و قدرت باورنکردنی بالایی دارند. با این تکنولوژی می‌توان در 52 ثانیه به بالاترین طبقه برج رسید. سرعت این آسانسور 33 فوت برثانیه است.

سریع ترین آسانسور دنیاتکنولوژی‌ و فناوری آسانسور های جدید

این فناوری‌ها و تکنولوژی‌ها تنها یک چیز را به ما نشان می‌دهند و آن این است که دوره‌ی هیجان‌انگیزی در صنعت آسانسور در حال اتفاق افتادن است. این فناوری‌ها به مرور باعث تغییر و تحول در عملکرد آسانسور و تجهیزات اصلی و فرعی آن می‌شود. همچنین با طراحی و اختراع این فناوری‌ها باید شاهد ظهور آسانسورهای جذاب و پیشرفته و تغییرات در قیمت آسانسور باشیم. آگاه بودن و مطالعه ی پیوسته در حوزه ی فناوری و تکنولوژی های آسانسور یکی از مهمترین موضاعاتی است که هر دارنده ی کسب و کار آسانسور و تعمیرکار باید به آن توجه کند. برای آشنایی با تکنولوژی ها و نوآوری های دیگر در صنعت آسانسور، 

مقالات پیشنهادی کلمان را از دست ندهید.

آشنایی با برند سیکور (Sicor) در آسانسور

آشنایی با انواع تراول کابل آسانسور

آشنایی تخصصی و جامع با آسانسور هیدرولیک

استانداردهای مربوط به آسانسور

مقالات مرتبط
    • کلمان

دیدگاه شما

ارسال دیدگاه

واتساپ
واتساپ
پاسخگوی سوالات شما هستیم