کابین آسانسور و انواع آن همراه با قیمت

آسانسور دارای قطعات متعددی است که هر کدام از این بخش‌ها وظیفه‌ای را برعهده دارند. یکی از اصلی‌ترین بخش‌های آسانسور که وظیفه حمل بار و مسافران را بر عهده دارد، کابین یا اتاقک آسانسور است. کابین آسانسور محلی است که بیشترین تماس را با مسافران دارد، از این رو بسیار مهم است که کابین طراحی زیبایی داشته باشد. شما می‌توانید بهترین کابین‌های آسانسور را در وبسایت شرکت آسانسوری کلمان مشاهده  و خریداری کنید. کابین اسانسور باید به گونه‌ای باشد که بتواند امنیت مسافران را به خوبی تامین کند. کابین آسانسور انواع مختلفی دارد که هر شخص با توجه به فضای ساختمان مورد نظر یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کند. شیشه‌ای و فلزی دو مورد از بهترین کابین‌های آسانسورها هستند که بیشتر در ساختمان‌های لوکس و لاکچری مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات یا خرید کابین آسانسور هستید، ما را تا پایان این مقاله همراهی بفرمایید.

کابین آسانسور چیست؟

با کمی مطالعه درباره آسانسور و یا خرید قطعات آسانسور اینترنتی به میزان تنوع و جزئیات قطعات پی می‌برید. به صورت کلی آسانسور دارای قطعات اصلی و فرعی است، کابین آسانسور از قطعات اصلی آن به شمار می‌آید. کابین محفظه‌ای است که باعث جای دادن و انتقال ایمن مسافر، بار یا هر دو  بین طبقات مختلف ساختمان می‌شود. مسافران با فشردن دکمه شستی آسانسور فرمان را به تابلو فرمان آسانسور منتقل می‌کنند و از این طریق کابین بین طبقات معین حرکت می‌کند.

عرض، عمق و ارتفاع فضای کابین دارای ارتباط مستقیم با ظرفیت کابین آسانسور است. کابین کاملاً توسط دیوارها، کف و سقف احاطه می‌‌شود و تنها خروجی‌ها درب کابین، درب خروج اضطراری و سیستم تهویه آن هستند. انواع کابین آسانسور در طراحی، اندازه و ظرفیت متفاوت هستند، کابین‌ها مهم‌ترین عامل حفظ ایمنی و زیبایی آسانسور هستند. در صورتی که آسانسور شما مسافربر باشد، دارای ظرفیت ۴ الی ۶ نفر است. آسانسورهای مسافربر نیز دارای کابین با ظرفیت ۱۰ الی ۲۱ نفر هستند. به صورت معمول ارتفاع آسانسور ۱۹۰ سانتی متر به بالا است، در آسانسورهای بسیار مرتفع ارتفاع بیشتر از ۲ متر است.


اجزا کابین آسانسور

اجزای اصلی تشکیل دهنده کابین شاملچارچوب یا همان یوک، سکو یا همان محل ایستادن مسافر و دیواره‌ها می‌‌شود که با توجه به سلیقه طراح، در انواع متفاوتی در بازار موجود هستند. این سه مورد ساختار کلی کابین آسانسور را تشکیل می‌دهند. اما هر کابین دارای یک سری لوازم و تجهیزات جانبی دیگری از جمله سقف، کف، درب، دستگیره، شستی و صفحه نمایشگر و موزیک و... نیز هست که در انواع مختلفی در طرح‌ها و جنس‌ها و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام از این بخش‌ها دارای قطعات متعددی هم هستند:

  1. یوک آسانسور: به چارچوب اصلی کابین که آن را در برمی‌گیرد، یوک یا چارچوب کابین گفته می‌شوددر اغلب موارد یوک را از جنس فلز مقاوم می‌سازند تا تحمل وزن مجموعه کابین را داشته باشد و سایر تجهیزات کابین را بتوان به آن متصل کرد. قاب نگهدارنده درب نام دیگری است که به یوک کابین داده‌اند. رعایت دقت در تنظیم بودن یوک کابین بسیار مهم است چرا که انتقال تمام وزن کابین به علاوه وزن مسافران به سیم بکسل‌ها یا سیستم هیدرولیک توسط یوک انجام می‌شود تا از انحراف رفتن احتمالی کابین جلوگیری شود.
  2. درب کابین: درب کابین از جمله مهم‌ترین قسمت‌های تشکیل دهنده آسانسور است و نقش اساسی آن حفاظت از جان مسافرین در سفرهای آسانسوری است تا انسان در حین حرکت آسانسور به دیواره چاه برخوردی نداشته باشند و به سلامت به مقصد برسد. همان‌طور که می‌دانید درب آسانسور شامل انواع مختلفی می‌باشد که درب‌های کابین در دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی می‌شوند. همچنین در مدل‌های دولته، سه لته در بازار موجود هستند.
  3. سقف کابین آسانسور: به منظور زیباسازی فضای داخلی کابین، از متریال متفاوتی برای سقف استفاده می‌شود که اغلب آن را از ورق‌های کامپوزیت، فرمیکا یا انواع طلق و استیل می‌سازند و نصب می‌کنند.
  4. کفپوش کابین: کفپوش‌ها برای زیباتر شدن فضای کابین مورد استفاده قرار می‌گیرند. کفپوش‌ها در جنس‌های پارکت، پی وی سی، لمینیت، سنگ معرق و سنگ ساده موجود هستند که البته پی وی سی‌ها به دلیل دوام بالا و شستشوی راحت‌تر بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. کفپوش آسانسور باید به گونه‌ای باشد که قابلیت تحمل وزن مسافران را داشته باشد. بنابراین بالانس کردن در حالت سکون از ویژگی‌‌های مهمی است که هنگام طراحی باید به آن توجه داشت. لذا بارگیری سکوی کابین باید تا حدی باشد که بدون اعمال نیروهای زیاد به کفشک‌‌های راهنما، به شکل معلق و آویزان در مرکز ثقل خود بماند.
  5. نصب آیینه در کابین: به طور کلی در همه کابین‌های آسانسور آینه نصب می‌شود. علت این موضوع این است که علاوه بر بزرگ‌تر به نظر رسیدن فضای کابین، موجب کاهش استرس و اضطراب مسافران از فضای کوچک و بسته می‌شود. اما نصب اصولی آینه و استفاده از آینه‌های استاندارد اهمیت زیادی دارد که نباید بدان بی‌توجه بود زیرا در غیر این صورت موجب حوادث ناگواری خواهد شد.
  6. دیواره اتاق آسانسور: دیواره‌ها هم برای زیبایی فضای کابین نصب می‌شوند که در جنس‌های کامپوزیت، استیل، ورق گالوانیزه، شیشه یا پانوراما، ام دی اف وجود دارند .دیواره‌های استیل جزو پرطرف‌دارترین نوع هستند که وزن خیلی کمی دارند. دیواره‌های با جنس گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا اغلب در ساختمان‌های بلند اداری و تجاری که از آسانسورها برای جابه‌جایی اثاثیه استفاده می‌شود نصب می‌شود. دیواره‌های شیشه‌ای به دلیل چشم انداز زیبایی که دارند، و نمای شیکی که به ساختمان می‌دهند بسیار مورد توجه هستند. در ساخت کابین‌های شیشه‌ای از شیشه‌‌های دارای استاندارد لازم استفاده می‌شود که هم به صورت تخت و هم نیم دایره طراحی می‌شوند. دیواره‌های ام دی اف چون در برابر ضربه مقاوم هستند و در صورت کثیف شدن به راحتی تمیز می‌شوند و از طرفی تنوع طرح و رنگ بالایی دارند، طرف‌داران زیادی دارند.
  7. پنل شستی کابین: این پنل جدا از وظیفه‌ای که دارد، در زیبایی فضای کابین هم بسیار نقش دارد. پس در انتخاب آن هم به کیفیت و هم به زیبایی توجه نمایید.
  8. دستگیره کابین: دستگیره در اغلب موارد جلوی آینه کابین نصب می‌شود و به عنوان ابزار کمکی برای افراد کم‌توان یا سالمند در ایستادن کمک می‌کند و همچنین از برخورد مسافران به آینه جلوگیری می‌کند. دستگیره کابین در دو مدل روکار و توکار در طرح‌های متفاوت تولید می‌شود. دستگیره‌ها به صورت گرد هستند یا مستطیل و اغلب از جنس پرو فین استیل ساخته می‌شود و جزو ملزومات اصلی آسانسور هستند که مانع از برخورد مسافران با بدنه کابین می‌شوند.
  9. هواکش کابین: برای تهویه هوای داخل کابین در نقطه‌ای از کابین نصب می‌شود که گردش هوای داخل و بیرون کابین به حد مطلوب برسد.
  10. فوتوسل: فتوسل یا سنسور چشمی آسانسور، از قطعات مهم در درب اتوماتیک آسانسور است و در مواقعی که مانعی بین درب باشد، در حین بسته شدن، مانع از بسته شدن درب می‌شود.
  11. درب اضطراری:  درب خروج اضطراری در ابعاد ۶۰ ×۴۰ سانتی متر طراحی می‌شود و برای استفاده در مواقع ضروری برای نجات و خروج سرنشینان استفاده می‌شود.
  12. دیوارهای داخلی: متشکل از پنل‌های فولادیِ تا‌شده جهت ایزوله‌سازی محیط است. معمولاً در سه نوع جانبی، پشتی و پنل شاسی ارائه می‌شود.
  13. کارسلینگ: قاب فلزیِ متصل به کابین است که به منظور تعلیق و جلوگیری از لرزش‌های کابین در حین حرکت به کار می‌رود.
  14. تابلو اعلانات: این تابلو که از جنس فولاد ضد زنگ تولید می‌شود، در مقابل آتش نیز مقاوم است و دچار سوختگی نمی‌شود. از این تابلو برای نوشتن مطالب ضروری که مورد استفاده مسافران است، استفاده می‌شود.
  15. نشانگر کابین آسانسور: نشانگر کابین آسانسور همان عددی است که اغلب اوقات بالای درب آسانسور نوشته می‌شود و شماره‌ای را نمایش می‌دهد که به مسافران اطلاع می‌دهد آسانسور در حال حاضر از کدام طبقه عبور می‌کند یا در آن توقف کرده است.

لازم است کلیه بخش‌های کابین که در بالا معرفی کردیم به لحاظ مکانیکی مستحکم و مقاوم باشند. لذا مقاومت کابین در برابر نیروهای وارده در زمان حرکت کابین یا هنگام عمل کردن پاراشوت (ترمز ایمنی) و یا برخورد با‌ ضربه‌گیرهای ته چاهک موضوعی بسیار مهم است. بنابراین لازم است اتاقک آسانسور، یوک کابین، کفشک‌ها، دیواره‌های کف و سقف کابین آسانسور همگی توان تحمل فشارهای وارده را داشته باشند.

طراحی و ساخت کابین و بالابر

طراحی کابین در جلب رضایت مشتری و مسافران نقش بسیار مهمی دارد. طراحی داخلی کابین شامل موارد زیر است:

  • دیواره‌های داخلی اتاقک آسانسور
  • پوشش کف کابین
  • پوشش سقف کابین
  • طرح دکمه‌های داخل کابین
  • نورپردازی داخلی
  • نوع و موقعیت میله‌های حفاظ و دستگیره‌ها
  • آینه
  • کیفیت هوارسانی و هواکش

طراحی کابین با نرم افزار

نرم افزار Lift Desighner، یکی از بهترین نرم‌افزارهایی است  که طراحان صنعت آسانسور برای طراحی کابین و سیستم آسانسور از آن استفاده می‌کنند. در این نرم‌افزار می‌توان نقشه‌ی دقیق سیستم آسانسور و کابین را با جزئیات کامل طراحی کرد.

طراحی سطوح کابین آسانسور

معمولاً جنس سطوح کابین از ورقههای فولاد یا گالوانیزه سیاه است. این ورقه‌ها به‌صورت یکپارچه به کار گرفته نمی‌شوند و به طور معمول از مدل‌های به هم پیچ شده استفاده می‌شود. عرض این مدل‌ها در اغلب موارد ۳۰ سانتی‌متر و طول آنها ۲۰۰ سانتی‌متر است. پیچ اتصال‌دهنده‌ی این ورقه‌ها M6 و M8 است.

ضخامت این ورقه‌ها برای قسمت‌های بدنه و دیواره‌ها حداقل ۱.۵ میلی‌متر و برای ضخامت سقف و کف حداقل ۲ میلی‌متر است. کفپوش کابین آسانسور از جنس فولاد است و برای کاهش صدا از چوب استفاده می‌شود. در آسانسورهای پانورما، حداقل ضخامت شیشه برای سطوح ۱۱ میلی‌متر است.

طراحی محل دکمه های اضطراری و زنگ در کابین

پنل دکمه‌های آسانسور که با نام شستی کابین آسانسور (شاسی) هم شناخته می‌شوند، معمولاً در سمت راست و یا چپ ورودی همه آسانسورها نصب می‌شود. پایین‌ترین دکمه آسانسور که همان دکمه اضطراری است باید در ارتفاع ۸۹ سانتی‌متری از سطح تمام شده‌ی کابین نصب شود. بالاترین دکمه نیز باید در ارتفاع ۱۳۷ سانتی‌متر قرار بگیرد. این شاسی‌ها در انواع فشاری و لمسی ساخته می‌شوند و جنس بدنه آنها استیل است، دارای یک بخش نمایشگر هستند که شماره طبقات را نشان می‌دهد و یک بخش الکترونیکی که فرمان صادر شده از سمت مسافر را به اتاق آسانسور می‌رساند. شما می‌توانید برای خرید شستی آسانسور مرغوب به فروشگاه اینترنتی کلمان مراجعه نمایید.

طراحی آینه در کابین آسانسور

به نظر شما دلیل نصب آینه در آسانسور چیست؟ آینه به دلایل زیر در کابین نصب می‌شود.

  • بزرگتر نشان دادن کابین
  • کاهش استرس افرادی که ترس و فوبیای مکان‌های بسته را دارند
  • باعث سرگرم شدن مسافران و فراموشی زمان
  • جلوگیری از سقوط مسافران به درون چاله آسانسور

آینه‌های آسانسور در انواع متالیک، برنزی، شیشه‌ای و… ساخته می‌شوند و با انواع قالب‌های استیل، ام‌دی‌اف و … تزیین می‌شوند. در اغلب آسانسورها آینه روبروی در ورودی آسانسور نصب می‌شود؛ اما گاهی اوقات در برخی آسانسورها آینه‌های دیگری در سطوح سمت راست و چپ در ورودی آسانسور نیز نصب می‌شود.

طراحی نورپردازی کابین

داخل کابین باید همواره روشن باشد و میزان روشنایی آن، معمولاً ۱۰۰ لوکس است. البته برای کابین‌هایی که دارای ابعاد سفارشی هستند، این مقدار روشنایی باید متناسب با ابعاد جدید محاسبه و در داخل کابین برقرار شود.

طراحی دستگیره یا میله محافظ در کابین

دستگیره‌ی محافظ آسانسور که بیشتر نقش ایمنی را ایفا می‌کند، باید در ارتفاع ۹۰ سانتی‌متر از سطح تمام شده کابین نصب شود. همچنین این دستگیره باید به نحوی نصب شود که با دیواره‌ی کابین ۲۰ میلی‌متر فاصله داشته باشد.

طراحی هواکش کابین آسانسور

برای تهویه هوای کابین باید هواکش داخل کابین را به ازای هر نفر ظرفیت کابین معادل ۲۰ تا ۱۵ cfm در نظر گرفت. این هواکش باید در نقطه‌ای از کابین نصب شود که در گردش هوای داخل و بیرون کابین به خوبی کار کند.

طراحی کفشک کابین

کفشک آسانسور، یک بخش کشویی بین ریل آسانسور و کابین است که در بالا و پایین رفتن کابین نقش دارد. فنجان روغن موجود در کفشک کابین، منجر به کاهش اصطکاک بین کفشک و ریل آسانسور می‌شود، چهار کفشک‌ در کابین تعبیه می‌شود.

ضربه گیر کابین آسانسور

بسیاری از کابین‌ها به صورتی طراحی می‌شوند که توانایی جابه‌جایی زیاد را داشته باشند. ضربه‌ گیر یا بافر آسانسور یکی از این جزئیات طراحی کابین است که در رسیدن به این هدف نقش دارد و نقش حمایتی برای دیگر قطعات آسانسور دارد. این ضربه‌گیرها در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلفی ساخته می‌شوند و برای انواع آسانسورهایی که در بیمارستان‌ها و ساختمان‌های اداری استفاده می‌شوند ضروری هستند.

اندازه و ابعاد استاندارد طراحی کابین آسانسور

در تمامی طراحی‌های اتاقک آسانسور، ابعاد کابین باید متناسب با ابعاد چاه آسانسور و ظرفیت نفری و وزنی بار مورد نیاز جهت جابه‌جایی و همچنین میزان رفت و آمد (ترافیک) باشد. به صورت کلی برای ظرفیت‌های کابین آسانسور با بیشتر از ۲۵۰۰ کیلوگرم، به ازای اضافه شدن هر ۱۰۰ کیلوگرم، باید ۱۶ سانتی‌متر به حداکثر مساحت داخلی کابین افزوده شود. در ادامه، در جدول ظرفیت کابین، حداکثر و حداقل مساحت داخلی کابین بر اساس وزن و نفر طبق استاندارهای موجود، نشان داده شده است.

انواع کابین آسانسور

انواع کابین را بر اساس معیارهای مختلفی از قبیل طراحی داخلی و خارجی، مواد ساخت کابین، امکانات جانبی و… تقسیم‌بندی می‌کنند. این تقسیم‌بندی‌ها با پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌ی ساخت، طراحی و همچنین مواد اولیه همواره در حال تغییر است که در ادامه تقسیم بندی جامع و به روزی از مشخصات کابین که تاکنون ارائه شده است را بررسی کرده‌ایم. به صورت کلی کابین را به دو دسته‌ی زیر تقسیم‌بندی می‌کنند.

نیم کابین

این کابین‌ها بطور معمول در بالابرها نصب می‌شوند. برای امور باربری در ارتفاعات مختلف کارایی دارند و ایمنی و امنیت پایینی دارند. این کابین‌ها از یک کفی و نرده‌ای که به دور کفی آن است، ساخته می‌شوند.

تمام کابین

این نوع کابین هم در آسانسورها و هم در بالابر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از ایمنی بالایی برخوردار است و بیشتر برای جابه‌جایی افراد بین طبقات مختلف استفاده می‌شود. طراحی این کابین‌ها بستگی به نوع کارایی و سلیقه مشتری دارد.

انواع کابین بالابر بر اساس نوع کاربری

ابعاد کابین با توجه به نوع کاربری و مکان مورد استفاده، در اندازه‌‌های مختلفی طراحی و ساخته می‌شود. لازم به اشاره است که برای طراحی کابین باید به ابعاد چاه آسانسور هم دقت شود، به صورتی که حد فاصل بین سطح چاه آسانسور با کابین باید حداکثر ۵ سانتی‌متر و در حداقل حالت خود ۲ سانتی‌متر باشد. انواع کابین بر اساس نوع کاربری و مکان آن شامل موارد زیر می‌شود:

  • کابین آسانسور مغازه
  • خانگی
  • ویژه انبار
  • فروشگاهی
  • رستورانی
  • صنعتی
  • ویژه معلولین
  • ساختمانی
  • خودرویی

انواع کابین آسانسور بر اساس نوع درب

نقش اصلی درب آسانسور، حفاظت از مسافران به هنگام حرکت آسانسور در برابر برخورد با دیواره‌‌ی چاه است. کابین آسانسور با توجه به نوع درب آن به انواع زیر تقسیم بندی می‌شود:

  • درب نیمه اتوماتیک مرکزی (سنترال)
  • تمام اتوماتیک مرکزی (سنترال)
  • نیمه اتوماتیک تلسکوپی
  • تمام اتوماتیک تلسکوپی

انواع کابین بر اساس جنس

کابین را بر اساس طراحی جنس و مواد مورد استفاده در ساخت آن به انواع زیر تقسیم‌بندی می‌کنند.

کابین تمام استیل

در این نوع از ساخت کابین، از مواد استیل برای طراحی داخلی استفاده می‌شود. کابین تمام استیل معمولاً ضد‌زنگ و ضد‌خش است که به دلیل استحکام و مرغوبیت مواد مورد استفاده، قیمت کابین تمام استیل نسبت به سایر کابین‌ها بالاتر است. کابین تمام استیل بیشتر در مراکز تجاری و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کابین نیمه استیل

نیمی از پوشش داخلی این کابین‌ها از جنس استیل و نیمی از مواد دیگر، مانند ام‌دی‌اف، فرمیکا و … است. تلفیق استیل با مواد دیگر باعث زیبایی، جذابیت و محبوبیت این نوع از کابین‌های آسانسور در ساختمان‌های مسکونی است.

کابین ام دی اف

در طراحی داخلی این کابین از مواد ام دی اف نسوز استفاده می‌شود. اغلب از این کابین در ساختمان‌های مسکونی با تردد کم استفاده می‌شود.

کابین فرمیکا

پوشش داخلی این کابین را فرم‌ها تشکیل می‌دهند. این نوع کابین از نظر ظاهری شبیه به نوع کابین ام دی اف است. همچنین قیمت کابین نوع فرمیکا، از سایر انواع آن ارزان‌تر است.

کابین پاناروما

مواد پوشش داخلی این نوع کابین را شیشه‌های لمینت تشکیل می‌دهند. ویژگی مهم این کابین‌ها زیبایی چشمگیر و داشتن چشم‌انداز لذت بخش است. این نوع کابین‌ها بیشتر در مراکز تجاری و اداری و تالارها استفاده می‌شود.

کابین گالوانیزه

سبک بودن گالوانیزه یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی است که کابین‌های با این جنس دارند. به همین دلیل این نوع کابین را به راحتی می‌توان در ابعاد بزرگ‌تر و با قیمت مناسب طراحی کرد. در واقع از ورق‌های نازک گالوانیزه در ساخت دیواره‌های داخلی این نوع کابین استفاده می‌شود و معمولاً کف این نوع آسانسور با پارکت پوشانده می‌شود.

انواع کابین آسانسور بر اساس تزئینات داخلی

کابین‌های مسافربری اغلب در ظرفیت 4، 6، 8، 10، 12 نفره و ... و کابین‌های باربری بیشتر به صورت 10، 13، 21 نفره و ... تولید می‌شود. رایج‌ترین و پرکاربردترین کابین‌های آسانسور، کابین‌های 4 الی 8 نفره هستند. هرچند اتاق آسانسور در یک دسته بندی کلی، در چهار نوع کابین فرمیکا استیل، MDF استیل، تمام استیل و یا کابین شیشه‌ای تقسیم می‌شود. اما با توجه به نوع تزئیناتی و مواد اولیه‌ای که در تزئین کابین به کار می‌رود می‌توان آن را در دسته بندی‌های زیر نیز معرفی کرد. البته در نظر داشته باشید که کابین فرمیکا استیل طبق قوانین جدید استاندارد آسانسور، دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

  • کابین و تزئینات کابین شیشه‌ای (PANORAMA) این نوع کابین معمولاً در نمای ساختمان و یا در مراکز تجاری بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • کابین و تزئینات تمام استیل طلایی، دودی و طرح دار
  • کابین و تزئینات تمام استیل
  • کابین و تزئینات MDF استیل
  • کابین و تزئینات فرمیکا استیل
  • کابین با جنس دیواره گالوانیزه و جنس کف پارکت یا سنگ، این نوع کابین معمولاً در بالابرها و یا در ساختمان‌ها به صورت موقت استفاده می‌شود. 

معرفی استیل مورد استفاده در کابین

معمولا در ساخت کابین آسانسور از دو نوع استیل استفاده می‌شود:

  • استیل 201 (استیل بگیر)
  • استیل 304 (استیل نگیر)

مشخصات استیل بگیر و استیل نگیر

حتماً شما هم تا کنون مشاهده کردید که برخی اجسام با جنس استیل بعد از مدتی تغییر رنگ می‌دهند و سیاه می‌شوند؛ اما برخی دیگر با گذشت زمان اصلاً دچار تغییر نمی‌شوند و همچنان همانند روز اول براق و زیبا هستند. همین ویژگی است که کیفیت استیل خوب و بد را مشخص می‌کند. استیل بگیر به علت نداشتن لایه کروم مقاومت کمی در برابر خورندگی از خود دارد و بعد از مدتی رنگ استیل سیاه می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که افرادی از این ویژگی سوءاستفاده کنند و از این طریق سود بیشتری به دست آورند. و خریدار آسانسور هم به دلیل عدم آگاهی از این مورد، با صرف هزینه زیاد، استیل بگیر را خرید کند و پس از مدتی با تغییر رنگ استیل متوجه قضیه شود. یک روش ساده برای تشخیص استیل بگیر از استیل نگیر، استفاده از آهنربا است.

ویژگی‌های یک کابین آسانسور خوب

  • عرض و عمق کابین را یک متر بالاتر از کف اندازه‌گیری می‌کنند.
  • مساحت کف کابین آسانسور ۴ نفره ۰.۸ مترمربع است و به ازای هر نفر ۰.۱۵ مترمربع به آن اضافه می‌شود.
  • برای جلوگیری از اضافه بار کابین، باید میزان فضای قابل دسترس کابین، به میزان ظرفیت اسمی آسانسور محدود شود.
  • سقف کابین آسانسور باید همراه یک نرده طراحی شود تا فاصله آزاد بین سقف کابین و چاله به بیش از ۰.۳ متر برسد .
  • حداقل شدت روشنایی کابین ۵۰ لوکس است.
  • در هنگام قطع برق، فقط وقتی کابین در منطقه‌ی بازشوِ قفل قرار گیرد، می‌توان درب را از داخل کابین باز کرد.
  • حداقل ارتفاع مجاز کابین در نوع مسافربر ۲۰۰ سانتی متر و معمولاً ۲۲۰ الی ۲۴۰ سانتی متر است.
  • زنگ هشدار و زنگ توقف اضطراری باید در پایین‌ترین محل ممکن در اتاقک آسانسور قرار گیرد.
  • طبق استاندار اروپا به طور متوسط سطح مورد نیاز برای ایستادن یک نفر در کابین آسانسور 0/28 متر مربع است

کابین های لوکس و لاکچری

در ساختمان‌های لوکس چند طبقه، مالکان ترجیح می‌دهند از کابین‌های لوکس برای آسانسور استفاده کنند. به همین دلیل با توجه به اینکه نوع ساخت هر ساختمان و نمای کلی هر ملک ممکن است متفاوت باشد، کابین‌های لوکس آسانسور در مرحله اول توسط کارشناسان مجرب و با توجه به متریال کل ساختمان، طراحی می‌شوند و سپس به صورت سفارشی تولید می‌شوند. خلاقیت در طراحی ابعاد و اندازه‌های کابین مهم‌ترین موضوع در طراحی کابین‌های لاکچری آسانسور است. گرچه زیبایی آسانسور در نحوه حرکت و جابه‌جایی آسانسور تأثیر زیادی ندارد؛ اما با این وجود ظاهر زیبای آسانسور، باعث جذب مسافران بیشتر به سمت آن می‌شود. با توجه به سلیقه کارفرما و میزان بودجه‌ای که برای دیزاین اتاق آسانسور در نظر گرفته شده است می‌توان در تزئینات داخلی کابین‌های لوکس از کاشی کاری، منبت کاری، خاتم کاری، پوشش با چرم طبیعی یا ترکیب چوب و شیشه سنتی استفاده کرد.

ظاهر زیبا و شیک، مهم‌ترین موضوع در ساخت کابین‌های لاکچری آسانسور است. به همین دلیل است که طراحان به طراحی داخلی این نوع کابین‌ها بسیار اهمیت می‌دهند. رنگ‌ها و استفاده درست از ترکیب آنها در کنار هم نیز در زیباسازی محیط بسیار اثرگذار است. رنگ‌های طلایی، سفید، مشکی، دودی، قهوه‌ای، آبی تیره جزو پرکاربردترین رنگ‌ها در کابین‌های لوکس آسانسور هستند.

چند نوع رایج طراحی داخلی کابین‌های آسانسور شامل موارد زیر است:

  • مدرن
  • کلاسیک
  • اروپایی

در طراحی کابین های لاکچری آسانسور به چه مواردی دقت کنیم؟

مواردی که در طراحی کابین‌های لاکچری آسانسور کاربرد دارند و باید مورد توجه قرار گیرند، عبارت اند از:

  • زیبایی آسانسور
  • مصالح و مواد اولیه
  • شکل کابین آسانسور
  • جنس کابین آسانسور

کمیت هایی که در محاسبه ظرفیت کابین موثر است

ابعاد و اندازه چاه و موتور‌خانه، با توجه به نوع کاربری آسانسور متغیر است. در نتیجه ممکن است این مقادیر در محل ساخت موتورخانه نیز تغییراتی را به وجود بیاورد. همچنین این نکته را باید در نظر داشت که میزان فضای موجود در انتخاب ظرفیت مورد نظر، همراه با میزان سرعت و نوع آسانسور که می‌توان در ساختمان تجاری، فروشگاهی، برج‌ها، بیمارستان‌ها و… همگی تأثیرگذار هستند. به دلیل اهمیت و پیچیدگی این موضوع، این محاسبات به وسیله شرکت‌های معتبر توسط کارشناسان بررسی و انجام می‌شود. که در هر یک از آن‌ها الزامات و شرایط متفاوت است. به همین دلیل باید تمامی شرایط به خوبی بررسی و پس از آن کابین طراحی و نصب شود. در ادامه، موارد و مقادیری که در محاسبه ظرفیت کابین اثرگذارند نام برده شده‌اند.

  • مدت زمانی که کابین در حال انتقال از یک طبقه به طبقه دیگر است، مدت زمان انتظار در طبقه اصلی نامیده می‌شود. این زمان یکی از اصلی‌ترین آیتم‌ها در تعیین میزان ترافیک آسانسور محسوب می‌شود.
  • ظرفیت جابه‌جایی به تعداد مسافرانی گفته می‌شود که آسانسور آن‌ها را در زمان مشخصی در طبقات جا به جا می‌کند.
  • به مدت زمانی که کابین در بین دورترین طبقات از یکدیگر در حال حرکت است، زمان تئوری گفته می‌شود.
  • طبقه اصلی به پایین‌ترین طبقه در یک ساختمان گفته می‌شود که این طبقه در دسترس عموم مردم از جمله افراد پیاده که برابر با سطح خیابان هستند، است. به همین دلیل محل نصب باید به گونه‌ای انتخاب شود که در نزدیک‌ترین فاصله از درب ورودی قرار داشته باشد تا به راحتی در اختیار عموم قرار گیرد.

نحوه محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

یکی از فرمول‌هایی که برای محاسبه ظرفیت کابین استفاده می‌شود، در زیر اشاره شده است:

HC= (300*Q*100)/T*P

  • در این معادله، HC، به معنای حداکثر ظرفیت جابه‌جایی آسانسور در زمان‌های شلوغ ساختمان و در فاصله زمانی 5 دقیقه است.
  • Q، مربوط به متوسط تعداد مسافرهایی است که با کابین جابه‌جا می‌شوند.
  • T، مدت زمان انتظار است
  • P، کل جمعیتی است که در طول دوره شلوغی جابه‌جا می‌شود.
  • مقادیر Q به ابعاد کابین بستگی دارد. ممکن است ظرفیت بار را حداکثر میزانی در نظر بگیرند که در هر جابه‌جایی اتفاق می‌افتد، اما در بسیاری مواقع، مقادیر Q، از 80 درصد ظرفیت جابه‌جایی به دست می‌آید.

با این فرمول می‌تواند محاسبه وزن کابین را انجام داد و اطلاعات به دست آمده را در جدول ظرفیت آسانسور وارد کرد. این جدول برای آسانسورهایی بررسی شده که در ساختمان‌های مسکونی نصب می‌شوند و در سه نوع ساختمان‌های با اندازه بلند (High end building)، متوسط (Mid end building) و کوتاه (Low end building) تقسیم بندی می‌شوند

اهمیت تعیین ظرفیت کابین آسانسور

یک موضوع مهم که حتماً قبلاً از طراحی و انتخاب کابین باید بدان توجه داشت، مشخص کردن ظرفیت کابین است. این موضوع علاوه بر اینکه رضایت مسافران را دارد، سفری ایمن را هم تضمین می‌کند. چنانچه در تعیین ظرفیت کابین دقت کافی و دانش لازم نباشد و ظرفیت آسانسور از اندازه استاندارد کمتر باشد، در زمان جابه‌جایی و حرکت کابین، افراد کمی در کابین جای می‌گیرند و سایر مسافران باید مدت زمان بیشتری را منتظر بمانند، که در این صورت نارضایتی افراد بیشتر می‌شود و از طرفی فضای مفید ساختمان نیز هدر می‌رود. ابعاد استاندارد کابین آسانسور به فاکتورهای مختلفی از جمله تعداد نفرات، محل نصب آسانسور و میزان رفت‌وآمد وابسته است که هنگام طراحی تمامی این موارد باید در نظر گرفته شوند.

اطلاعات اولیه مورد نیاز برای محاسبه ظرفیت آسانسور

  • نوع کاربری ساختمان (اداری، تجاری، مسکونی و...) و تعداد طبقات آن
  • ارتفاع و فاصله طبقات از یکدیگر
  • تعداد واحدهای هر طبقه و برآورد جمعیت آن طبقه

مراحل پردازش اطلاعات اولیه

  • تعیین جمعیت ساختمان
  • مشخص کردن جمعیت ترافیک
  • مشخص کردن زمان انتظار
  • تعیین مدت زمان انجام یک سفر کامل

اطلاعات و خروجی به دست آمده از پردازش­

  • سرعت مناسب آسانسور
  • ظرفیت کابین آسانسور
  • تعداد آسانسور مورد نیاز

نکاتی ضروری هنگام نصب تزئینات کابین آسانسور 

  • هیچ‌گونه پیچ یا پرچ نباید در قسمت کابین آسانسور مشخص باشد و نحوه اتصال تزئینات باید به گونه‌ای باشد که پیچ‌ها مشخص نباشند.
  • وزن تک‌تک مواردی که در تزئین کابین استفاده می‌شوند در وزن نهایی کابین تأثیرگذار است، بنابراین باید هنگام نصب به این نکته توجه داشت و نهایتاً آسانسور به لحاظ بالانس بودن، چک شود.
  • تزئیناتی که برای اتاقک آسانسور انتخاب می‌شود باید به گونه‌ای باشد که قابل استفاده و اجرا در کابین باشد
  • چنانچه قصد تغییر اجزای کابین را دارید، نباید اجزای جدید روی اجزای قبلی سوار شود. بلکه لازم است ابتدا وسایل قبلی را باز کرده و سپس برای نصب تزئینات جدید اقدام کنید. با این روش به بزرگ‌تر شدن فضای کابین هم کمک می‌شود و از طرفی وزن کابین بیش از اندازه بالا نمی‌رود.
  • هنگام تعویض دکور کابین، لازم است شستی توسط شخص متخصص جابه‌جا شود و از سپردن این کار به افراد ناآگاه خودداری شود.
  • پیشنهاد می‌کنیم حتماً هنگام تعویض قطعات یا تغییر دکور از مواد اولیه مرغوب و باکیفیت استفاده کنید.

مراحل بازسازی کابین های قدیمی

اگر قصد تغییر دکور کابین آسانسور را دارید، ابتدا لازم است دکور فعلی را باز کرده و سپس برای نصب تزئینات جدید اقدام کنید. در ادامه مقاله ترتیب مراحل تغییر دکور را بیان کرده‌ایم.

مراحل باز کردن تزئینات فعلی کابین آسانسور

  • باز کردن شستی داخل کابین
  • باز کردن سقف و بدنه کابین
  • باز کردن سنگ یا کفپوش کف کابین
  • مسطح کردن کف کابین و بدنه کابین

مراحل نصب تزیینات جدید کابین آسانسور

  • نصب پیشانی و پنل های کناردرب
  • زیر سازی و نصب کف کابین
  • زیرسازی و نصب قرنیزها
  • زیسازی تزیینات اصلی (چوب کاری)
  • نصب تزیینات اصلی و آینه و دستگیره
  • نصب سقف و سیم کشی جدید روشنایی
  • سیم کشی و نصب شستی احضار کابین

قیمت انواع کابین آسانسور استیل خشدار دودی

کابین استیل خش‌دار دودی نسبت به ظرفیت و تزئینات قیمت‌های متفاوتی دارد. شما می‌توانید در جدول زیر با قیمت کابین آسانسور استیل خشدار آشنا می‌شوید. قیمت‌های درج شده در مقاله در تاریخ 10 آبان ماه سال 1401 نوشته شده است جهت اطلاع از جدیدترین قیمت خرید کابین آسانسور با پشتیبانی کلمان در ارتباط باشید.

ظرفیت
قیمت 
یک الی 4 نفر 
41/000/000 تومان 
4 الی 6 نفر 
41/000/000 تومان 
6 الی 8 نفر 
42/000/000 تومان 


مورد دیگری که در قیمت کابین آسانسور موثر است تزئینات داخلی کابین است که شما برای اطلاع دقیق درباره آن باید با کارشناسان شرکت کلمان تماس حاصل فرمائید.

 قیمت انواع کابین آسانسور استیل خشدار طلایی

مانند آسانسور نوع قبلی، قیمت اتاق آسانسور نوع استیل خشدار طلایی نیز به ظرفیت و تزئینات آسانسور بستگی دارد. لیست قیمت این نوع کابین با ظرفیت‌های مختلف در جدول زیر ذکر شده است.

ظرفیت
قیمت
یک الی 4 نفر 
43/000/000 تومان
4 الی 6 نفر
43/000/000 تومان
6 الی 8 نفر
44/000/000 تومان

قیمت انواع کابین آسانسور استیل دودی طلایی

یکی از انواع کابین آسانسور، کابین استیل دودی طلایی است. لیست قیمت کابین آسانسور استیل دودی طلایی به تفکیک آسانسور در جدول زیر آورده شده است.

ظرفیت

قیمت

یک الی 4 نفر
44/000/000 تومان
4 الی 6 نفر

44/000/000 تومان

6 الی 8 نفر
45/000/000 تومان

در جدول بالا شما با قیمت اتاقک آسانسور نوع استیل دودی طلایی آشنا شدید.

قیمت کابین استیل طرحدار نقره‌ای میرور

نوعی از آسانسور‌ها که به آسانسور طرح‌دار نقره‌ای میرور معروف هستند نیز در ظرفیت‌ها و قیمت‌های متفاوتی وجود دارند. شما می‌توانید در جدول زیر قیمت‌های مختلف کابین استیل طرح‌دار نقره‌ای میرور را بر اساس ظرفیت‌های مختلف مشاهده کنید.

ظرفیت
قیمت
یک الی 4 نفر
43000/000 تومان
4 الی 6 نفر
43/000/000 تومان
6 الی 8 نفر
44/000/000 تومان

قیمت انواع کابین آسانسور استیل طلایی طرحدار

ظرفیت
قیمت
یک الی 4 نفر
44/000/000 تومان
4 الی 6 نفر
44/000/000 تومان
6 الی 8 نفر
45/000/000 تومان

کابین آسانسور تمام استیل

در این نوع آسانسور، جنس کلیه دیواره‌ها، نوار‌ها و تمامی ورق‌ها استیل است. کف‌پوش مناسب و مورد استفاده در کابین آسانسور تمام استیل از جنس سنگ است. قیمت کابین آسانسور تمام استیل نسبت به طرح‌های مختلف متفاوت است. شما می‌توانید در ادامه با این طرح‌ها آشنا شوید:

  • استیل خش‌دار
  • دودی طلایی
  • خش‌دار میرور
  • تایل
  • گندمی میرور
  • گندمی طلایی

کابین آسانسور نیمه استیل

در این نوع کابین آسانسور جنس اعضا ترکیبی از استیل و ام‌دی‌اف است. به‌عنوان‌مثال جنس دیواره‌ها و سقف کابین آسانسور ترکیبی از استیل و ام‌دی‌اف است. قیمت کابین آسانسور نیمه استیل با قیمت آسانسور تمام استیل متفاوت است، همچنین این نوع کابین از زیبایی بسیار بیشتری برخوردار است. بسیاری از ساختمان‌ها در روند نصب و راه اندازی آسانسور از این نوع کابین استفاده می‌کنند. شما می‌توانید در جدول زیر لیست قیمت کابین آسانسور نیمه استیل را بر اساس ظرفیت‌های مختلف آن مشاهده کنید.

ظرفیت
قیمت
یک الی 4 نفر
39/000/000 تومان
4 الی 6 نفر
39/000/000 تومان
6 الی 8 نفر 
40/000/000 تومان

بر‌ترین مرکز فروش کابین آسانسور در ایران

شما می‌توانید برای خرید انواع قطعات آسانسور و آگاهی از قیمت قطعات آسانسور، با بازرگانی آسانسور کلمان در ارتباط باشید و از طریق وب سایت تخصصی فروش قطعات آسانسور کلمان و یا پشتیبانی حرفه‌ای آن اطلاعات لازم را به دست بیاورید. همچنین با کمک پشتیبانی می‌توانید مشاوره لازم را درباره انواع جزئیات و برندهای معتبر آسانسور دریافت کنید.

تعداد شرکت‌هایی که در زمینه تولید کابین آسانسور فعالیت دارند بسیار زیاد است، بازرگانی آسانسور کلمان نیز جزو ده برند برتر در این حوزه است. شرکت کلمان شهرت و موفقیت خود را از طریق نیروهای باتجربه خود و همچنین استفاده از باکیفیت‌ترین قطعات کسب کرده است. این شرکت فقط نمایندگی برندهای بسیار معتبر ایرانی و خارجی را به عهده دارد. در کلمان تولید محصولات باکیفیت، ایمن و در ابعاد و اندازه‌های استاندارد بسیار ضروری است. قیمت مناسب و امکان خرید اقساطی نیز از دیگر دلایل تمایز کلمان نسبت به سایر شرکت‌ها است.

سوالات متداول

آیا کابین آسانسور خارجی هم در ایران وجود دارد؟

بله، شرکت‌های تولیدی وجود دارند که انواع اجزا و قطعات کابین آُسانسور خارجی را وارد ایران می‌کنند و شما اگر مایل باشید می‌توانید به سراغ خرید این قطعات بروید.

به طور معمول انواع کابین آسانسور از چه جنس‌هایی ساخته می‌شود؟

در حال حاضر انواع متفاوتی از اتاق آسانسور لوکس و مدرن که از بدنه استیل، ام دی اف، شیشه‌ای (پانوروما)، طلایی و استیل دودی هستند، در بازار وجود دارد و شما می‌توانید بسته به نیاز و بودجه خود، یکی از این انواع را خریداری کنید.

کابین آسانسور ام دی اف برای چه ساختمان‌هایی مناسب است؟

از انواع پرطرف‌دار کابین آسانسور، مدل mdf است که در ساختمان‌های اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت این طرف‌داری، تنوع رنگی این کابین‌ها، زیبایی خاص و قیمت مناسب آنها نسبت به دیگر انواع است.

4- تفاوت قیمت کابین آسانسورهای یک جنس در چه عواملی است؟

بسته به ابعاد کابین، ظرفیتی که حمل می‌کند، لوازم جانبی که در آن به کار رفته است، قیمت کابین آسانسورهایی که از یک جنس هستند، با همدیگر تفاوت می‌کند. برای مثال در حال حاضر شما می‌توانید کابینت‌های ام دی اف ساخت ایران را در محدوده قیمتی ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان بسته به ظرفیت های مختلف خریداری کنید. 

5- آیا می‌شود به جدول ظرفیت کابین آسانسور در اینترنت اعتماد کرد؟

اگرچه تعدادی از این جدول‌های اتاق آسانسور معتبر هستند، اما شما به عنوان خریدار و پیمانکار، ابتدا مشورت‌ها و محاسبه‌های لازم را با یک متخصص انجام دهید تا بهترین ظرفیت ممکن را با توجه به شرایط ساختمانی خود انتخاب کنید. این موضوع درایمنی آسانسور بسیار مهم است. 


5 دیدگاه

  • سید

    بهترین مقاله ای بود که در مورد کابین آسانسور خوندم. واقعا دستتون درد نکنه

  • سرحدی

    جامع و کاربردی بود محتوای کابین آسانسور

  • طیبی

    برای خرید کابین چطوری باید اقدام کرد

  • راحیل

    ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید، کاش قیمت کابین با توجه به مدل و متریالی که استفاده شده همراه با عکس هم در سایتتون قرار میدادید .اینجوری بصورت حدودی هم میشه مقایسه کرد و برای خرید کابین با توجه به بودجه در نظر گرفته شده تصمیم بهتری گرفت

  • پگاه هدایتی

    قیمت ها بروز هستند؟

دیدگاه شما

ارسال دیدگاه

واتساپ
واتساپ
پاسخگوی سوالات شما هستیم